Untitled

Wie is Hans De Cuyper?

Met Hans De Cuyper kiest Ageas voor een CEO die zowel de Belgische als de Aziatische kernmarkten van de verzekeraar door en door kent. De Vlaams-Brabander kan buigen op een lange staat van verdienste bij de verzekeringsreus en is er al sinds 2004 aan boord.

Nadat hij zijn carrière was gestart bij de verzekeringstak van ING stapte hij in dat jaar over naar Fortis Insurance, de juridische voorloper van Ageas. De Cuyper werkte er mee aan de Aziatische expansie van de verzekeringsgroep. Eerst in Hongkong, daarna in Maleisië, waar hij het uiteindelijk schopte tot CEO van de joint venture tussen Ageas en de lokale bank Maybank.

In 2013 keerde De Cuyper terug naar België om er financieel directeur te worden van Ageas-dochter AG Insurance, de grootste verzekeraar van het land. Twee jaar later zou hij ook CEO worden van AG Insurance. In die periode werd De Cuyper ook verkozen tot voorzitter van Assuralia, de koepel van de Belgische verzekeraars. Begin dit jaar gaf De Cuyper bij Assuralia de fakkel door aan P&V-CEO Hilde Vernaillen. Hij is er wel nog ondervoorzitter.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud