Untitled

Ook meer ziekenhuisopnames

Het toenemende aantal coronabesmettingen gaat gepaard met meer ziekenhuisopnames. 291 mensen met corona liggen in het ziekenhuis, een stijging van 30 procent tegenover vorige week. 71 mensen liggen op intensieve, 34 procent meer dan de week voordien. Problematisch is dat nog niet - tijdens de piek van de epidemie in het voorjaar lagen meer dan 6.000 mensen in het ziekenhuis.

Maar we moeten verhinderen dat het zover komt. ‘Daarom is het belangrijk dat we vermijden dat het virus zich vrij kan verspreiden onder de bevolking, want zodra het los is, kan het bijzonder snel gaan’, zegt viroloog Steven Van Gucht. In dat geval kunnen het aantal besmettingen en het aantal ziekenhuisopnames om de drie dagen verdubbelen.

Met mondmaskers en de coronamaatregelen zijn branddeuren ingebouwd die een snelle opstoot van het virus onmogelijk maken. Maar ook in een trager groeitempo kan het virus breed verspreid raken, waardoor de contactspeurders niet meer kunnen volgen. En dan kunnen de ziekenhuizen op termijn weer in de problemen komen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud