Untitled

Brusselse horecagoeroe trekt aan alarmbel

De beslissing van het Brussels Gewest om cafés om 23 uur te doen sluiten leidt tot een ras-le-bol bij de bekende Brusselse horecaondernemer Frédéric Nicolay.

'We worden compleet aan ons lot overgelaten. De politiek behandelt ons als een wegwerpproduct, terwijl onze sector een belangrijke werkgever is en een belangrijke sociale functie heeft’, zegt hij in Het Laatste Nieuws. Volgens Nicolay blijft het aantal faillissementen al bij al beperkt omdat vastgoedeigenaars begrip tonen, omdat banken uitstel geven en dankzij tijdelijke werkloosheid. ‘Maar dat laatste noem ik geen echte steun.’

 ‘Wij varen op de tast, in een zee vol rotsen’, voegt hij toe. Hoe de coronacrisis op zijn omzet inhakt, kan hij niet kwijt. Nicolay heeft drie cafés in de stad - Flamingo, Kumiko en Robinet - en opent binnenkort een vierde op het Fernand Cocqplein in Elsene. De jongste decennia ontwikkelde hij in de hoofdstad tientallen caféconcepten die uitgroeiden tot hippe plekken.

Ook andere Brusselse horeca-ondernemers roeren zich, meldt het regionale blad Bruzz. Ze hebben zich verenigd in de Facebookgroep ‘Rassemblement de l'Horeca Bruxellois’. Daarmee hopen ze op termijn een drukkingsmiddel te hebben als er crisismaatregelen worden genomen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud