Untitled

Ook Orange Belgium kiest voor Scandinavië

Net als Proximus gaat Orange Belgium voor zijn bestaande en nieuwe mobiele netwerk in zee met het Zweedse Ericsson (kern) en het Finse Nokia (masten met antennes).

Een logische beslissing, de concurrerende mobiele operatoren werken samen voor de aankoop van netwerkapparatuur. Proximus en Orange Belgium duwen tegen 2023 Huawei uit al hun netwerken (2G, 3G en 4G). De Chinese masten met antennes worden vervangen door Finse apparatuur van Nokia, en de kern wordt vernieuwd door Ericsson.

Die defenestratie doet zich ook voor in andere landen. Zo vervangt het Franse Bouygues tegen 2028 3.000 antennes van Huawei. Dat gebeurt na de beslissing van de Franse autoriteiten om de Chinese technologie te verwijderen uit dichtbevolkte gebieden.

Britse parlementsleden raden de regering Johnson aan sneller dan gepland Huawei uit de mobiele netwerken te verwijderen. De huidige deadline staat op 2027. In het veiligheidsrapport dat ze donderdag publiek maakten staat dat er ‘duidelijk bewijs van samenspanning’ is tussen Huawei en ‘het apparaat van de Chinese Communistische Partij’. Huawei noemt het rapport ‘niet geloofwaardig omdat het op meningen in plaats van op feiten steunt’.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud