netto

Untitled

Goed om weten

  • Een familiepact ondertekenen impliceert niet dat u de erfenis aanvaardt. Het is niet omdat u akkoord gaat met een erfovereenkomst dat u meteen aangeeft dat u de latere erfenis zult aanvaarden. Die keuze moet u nog altijd op de dag van het overlijden maken. Bij voorbaat aangeven dat u een nog niet opengevallen nalatenschap zult verwerpen of weigeren, kan niet.
  • De overeenkomst bindt niet alleen uzelf, maar ook uw erfgenamen. Als u instemt met een erfovereenkomst, maar overlijdt voor die 'geactiveerd' wordt, zullen uw plaatsvervullende erfgenamen ertoe gebonden zijn.
  • Een familiepact kan niet over de erfenis van een kind of broer gaan. Een dergelijke overeenkomst kan alleen tussen een erflater en zijn vermoedelijke erfgenamen in rechte, neerdalende lijn. Dat betekent dat in het familiepact ouders met hun kinderen kunnen afspreken hoe hun erfenis verdeeld zal worden. Maar omgekeerd kunnen kinderen niet over hun erfenis afspraken maken met hun ouders. Broers en zussen kunnen evenmin onderling een familiepact afsluiten over hun erfenis.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud