Untitled

On the way: Trump National Golf Club in Los Angeles

Het symbolische vertrekpunt van onze route is de Trump-golfclub in Los Angeles. We gingen er zondag een glas drinken en genieten van het weidse uitzicht op de Stille Oceaan, met het Santa Catalina- eiland op de achtergrond.

We zijn niet de enige niet-golfers. Lokale bewoners komen er hun hond uitlaten, dalen af naar het spectaculaire strand onder de kliffen of houden er een picknick. Trump reserveerde een deel van zijn terrein als beschermd gebied, waar ook buitenstaanders welkom zijn. Volgens fiscale specialisten gebeurde dat alleen om een afwaardering te forceren die goed kan zijn voor een belastingvermindering van 25 miljoen dollar. De techniek werd wijd toegepast in de VS, maar ligt nu onder vuur van de belastingdiensten.

In de inkomhal van de golfclub brandt een haardvuur - het is 30 graden buiten - en hangt een oude Playboy-cover aan de muur waarop Trump staat te pronken met het citaat: ‘Nice magazine, want to sell it?’ Aan politiek wordt hier niet gedaan, zeggen de golfbuddy’s Joe en Sean. Joe stemt voor Biden, Sean voor Trump. Maar ruzie maken doen ze niet. ‘Enkel over wie dit partijtje gaat winnen’, lachen ze.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud