Advertentie

Untitled

Belgische topspelers in dierentechnologie

Virovet (Leuven, opgericht in 2015) ontwikkelt virusremmers en vaccins voor kippen, varkens en runderen. Het werkt aan een middel tegen de Afrikaanse varkenspest en tegen virale diarree bij runderen, een aandoening die runderboeren in de VS jaarlijks 2 miljard dollar kost. Sinds de opstart in 2015 haalde het al 12,5 miljoen euro op.

Soundtalks (Leuven, 2011) ontwikkelde een toestel dat de ‘Siri voor varkens’ wordt genoemd, verwijzend naar de spraakgestuurde assistent van Apple. Met algoritmes analyseert het hoestgeluiden in varkensstallen om snel mogelijke ademhalingsziektes te signaleren. Boehringer Ingelheim investeerde vorig jaar ruim 5 miljoen euro en kreeg een belang van 37,5 procent.  

Global Stem Cell Technology (Gent, 2012) heeft een stamcelproduct op de markt om artrose bij paarden te genezen en werkte onder meer voor topruiters in de paardensport. Het bedrijf is sinds dit jaar in handen van Boehringer Ingelheim. De overnameprijs is niet bekend, maar twee jaar geleden werd het bedrijf gewaardeerd op 25 miljoen euro.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud