Advertentie

Untitled

Geen dwangsom

Telenet moet Orange Belgium geen dwangsom van 250.000 euro betalen. Dat heeft de beslagrechter beslist. Orange bekijkt of het beroep aantekent tegen de beslissing.

Orange had die som geëist omdat Telenet een arrest van het hof van beroep niet naleeft.

De zaak gaat terug tot 2018. Orange stapte naar de rechter omdat het van Telenet geen 'eigen' televisiezenders - kanalen die niet in Telenets aanbod zitten - mag aanbieden. Van VOO mag Orange dat wel. Ter herinnering: Orange huurt de kabel van Telenet en VOO om breedband en digitale tv aan zijn klanten aan te bieden.

Orange kreeg in eerste instantie nul op het rekest in de rechtbank van koophandel. Het telecombedrijf ging in beroep en kreeg in april vorig jaar gelijk in het hof van beroep. 'Telenet had de reglementaire verplichtingen geschonden en zijn dominante positie op de markt misbruikt', luidde het.

Het hof verplichtte Telenet om binnen de maand de dienst te leveren tegen redelijke voorwaarden op straffe van een dwangsom van 2.500 euro per dag vertraging. Telenet heeft tegen dat arrest een voorziening in cassatie ingesteld.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud