Advertentie

Untitled

OCAD houdt Belgisch dreigingsniveau op 2

Na de aanslagen van maandagavond in Wenen blijft het dreigingsniveau in ons land op twee. Dat meldt OCAD, het Orgaan voor de Coördinatie en de Analyse van de Dreiging. Dreigingsniveau twee - op een schaal van vier of 'gemiddeld' - betekent dat een dreiging weinig waarschijnlijk is.

Na elk incident in het buitenland actualiseert OCAD het dreigingsniveau. 'Er is geen reden om het dreigingsniveau aan te passen. Er zijn geen concrete elementen om het dreigingsniveau aan te passen. Op basis van de informatie waarover OCAD momenteel beschikt, blijft het huidige niveau twee - op een schaal van vier - behouden', verduidelijkt OCAD.

Ook minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) volgt de situatie op. 'Mijn gedachten zijn bij de Oostenrijkers, die maandag getroffen werden door een laffe daad. We zullen contact opnemen met de Oostenrijkse autoriteiten en volgen ook in ons land de dreiging van kortbij op', tweette Verlinden.

Ook na de terreurdaden vorige week in Frankrijk, onder meer in de basiliek van Notre-Dame in Nice, bleef het dreigingsniveau in ons land ongewijzigd op twee, met een verhoogde paraatheid voor Franse diplomatieke belangen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud