Advertentie

Untitled

Xbox of Playstation?

Zowel Microsoft als Sony pakt volgende week uit met zijn nieuwste gameconsole. Microsoft presenteert op dinsdag 10 november de Xbox Series X (499 euro) en de Xbox Series S (299 euro). Sony volgt op donderdag 12 november (en in ons land nog een week later) met de Playstation 5 (499 euro) en zijn goedkopere broertje, de Digital Edition (399 euro).
De goedkopere modellen van beide fabrikanten hebben geen discdrive en kunnen alleen spelletjes downloaden via een breedbandverbinding. Voor de rest zijn de twee Playstation-toestellen identiek. Dat is niet zo bij Microsoft, waar het goedkopere S-model minder opslag- en rekencapaciteit heeft.
Zeker consumenten die voor het eerst een console kopen, staan voor de vraag welk merk ze moeten kiezen. Die keuze is erg persoonlijk. De beste tip is: probeer ze allebei uit. Qua hardware en prestaties zijn de PS5 en de Xbox Series X aan elkaar gewaagd. De Xbox Series S is minder krachtig en kan je beschouwen als een instapmodel voor beginnende of jonge gamers.
Playstation bleek de voorbije jaren het populairste platform, zeker in Europa, mede door de grotere aandacht voor exclusieve games. In 2016 bracht Sony ook een VR-headset uit die compatibel is met de PS-console. Voor wie minder belang hecht aan die exclusieve games en vooral wil shoppen in een groot aanbod is de Xbox met zijn Game Pass-abonnement misschien de beste keuze.
Blijft de vraag of een schijfstation de extra 100 euro waard is. Het voordeel is dat je soms schijfjes voor een lage prijs op de kop kunt tikken - zeker voor wat oudere games - waardoor je de meerprijs op termijn terugverdient.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud