Advertentie

Untitled

33 transacties in Knokke van minstens 4 miljoen euro

Ook de zeer vermogende Belg voelt zich meer dan ooit aangetrokken tot de kust. ‘Als we de tel niet kwijt zijn, zitten we dit jaar in Knokke al aan 33 woningen die voor minstens 4 miljoen euro verkocht zijn. Dat is het dubbele van vorig jaar’, stelt Stefaan Geerebaert, CEO van Immo Brown. Zelf verkocht hij al negen woningen van meer dan 5 miljoen euro.

‘Vooral naar grote villa’s voor permanente bewoning is vraag. Van dat type zijn er maar een beperkt aantal op de markt’, zegt Stéphanie Cambier, CEO van Cambier Denil. Haar kantoor verkocht in de eerste negen maanden 132 woningen in Knokke, het gros in de prijsvork van 1,5 à 2,5 miljoen euro. Ondanks de lockdown zijn dat er 25 meer dan een jaar geleden.

Niet alleen aan de kust draait de markt van het topluxevastgoed zeer goed. ‘We hebben kastelen en penthouses verkocht die al langer te koop stonden’, zegt David Chicard, CEO van Sotheby’s Real Estate. Twee transacties gebeurden in Vlaanderen in de klasse van 10 à 20 miljoen euro. ‘In de Antwerpse regio hebben we dit jaar al voor 37 miljoen euro verkocht. Dat is meer dan het dubbele van vorig jaar’, aldus Henriette Siersema, verantwoordelijk voor de regio Antwerpse bij de Britse specialist in topluxevastgoed.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud