Advertentie
netto

Untitled

Wie onderhoudt de tuin?

De buitenruimte waar de Vlaming naar verlangt, moet ruim genoeg zijn om een BBQ te organiseren en met wat vrienden te keuvelen, maar moet ook gemakkelijk te onderhouden zijn. Er zijn maar weinig huurders die een tuin ter grootte van een voetbalveld zien zitten. De meeste huurders gaan voor een binnenplaats of een klein tuintje in de stad. Richting platteland is 500 tot 750 vierkante meter grondoppervlak voor huis én tuin samen ruim voldoende.

Over dat onderhoud van de tuin ontstaat soms discussie tussen verhuurder en huurder over wie wat voor zijn rekening moet nemen.

Het Vlaamse huurdecreet regelt dat als volgt:

  • de verhuurder is verantwoordelijk voor alles wat het normale tuinonderhoud, de reiniging en de kleine herstellingen overstijgt.
  • Het klassieke onderhoud daarentegen is voor rekening van de huurder. Hij moet het gras maaien, onkruid wieden en eventueel ook de planten en bomen snoeien. En hij moet voorkomen dat de buitenkranen, fonteinen en waterbekkens bevriezen en dat de afvoer van het balkon of het terras verstopt. Tot slot moet de huurder ook de septische put of regenwaterput ruimen.
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud