Advertentie

Untitled

Tech en deurklinken

In de jaren 2000 stond Niko Nelissen (45) mee aan de wieg van het hostingbedrijf Hostbasket en van Q-Layer, dat software maakt om datacenters efficiënter te laten werken. Het eerste werd overgenomen door Telenet, het tweede door de Amerikaanse techreus Sun Microsystems (nu deel van Oracle). In beide bedrijven werkte Nelissen samen met Kristof Despiegeleer, die andere discrete techondernemer uit het Oost-Vlaamse Lochristi.

Na die eerste twee start-ups bewees Nelissen dat hij het ook alleen kon. In 2007 richtte hij het e-ticketingplatform Oxynade op, dat hij overliet aan zijn zakenpartner Hans Nissens en begin dit jaar verkocht werd aan het Zwitserse SecuTix. Tapcrowd, een platform waarmee bedrijven een mobiele applicatie kunnen maken, verkocht Nelissen aan het Amerikaanse Aventri. Zijn jongste bedrijf, het drie jaar oude Blendr, verkocht hij in oktober aan Qlik.

De start-ups van Nelissen vinden onderdak in zijn coworkingspace iHub in het centrum van Gent, waar een deel van de ruimte verhuurd wordt aan andere bedrijven, zoals Engagor. ‘Tussen het hightech innovatieve start-upwerk door, moet ik al eens een deurklink vervangen of een verstopping oplossen.’

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud