Advertentie

Untitled

Profiel Inclusio

Inclusio ontwikkelt zijn vastgoedportefeuille volgens drie pijlers. De eerste is betaalbare huurwoningen voor sociale verhuurkantoren (SVK’s), gemeenten, en OCMW’s. De tweede pijler is infrastructuur die aangepast is aan personen met een handicap. Ten slotte is er de sociale infrastructuur, zoals scholen, kinderdagverblijven en opvangcentra voor asielzoekers.

Het gemiddelde brutohuurrendement op de portefeuille bedraagt 4,2 procent. Dat is niet aan de hoge kant. Maar het is een vastgoedinvestering met een zeer laag risicoprofiel. Met de SVK’s sluit Inclusio langetermijnovereenkomsten. Die kunnen rekenen op de steun van de overheid, die zo een nijpend tekort aan betaalbare huurwoningen vult. De kans op huurverlies door leegstand is zeer klein.

Eind augustus bedroeg de reële waarde van de vastgoedportefeuille 141 miljoen euro, waarvan 123 miljoen euro aan operationele activa. Op basis van de al ondertekende contracten zal de operationele portefeuille toenemen tot ongeveer 230 miljoen euro tegen 2023.

Inclusio verhuurt 898 woningen verspreid over 49 locaties in elk van de drie gewesten.

Het management mikt voor het boekjaar 2021 op een dividendrendement van 2 procent.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud