Advertentie

Untitled

Soudal investeert komende twee jaar 150 miljoen euro

Los van de overnames investeert Soudal ook volop in de uitbreiding van zijn productiecapaciteit, surfend op de wereldwijd groeiende vraag naar chemische bouwmaterialen. Tussen nu en twee jaar vloeit 150 miljoen euro naar een 12-tal projecten over heel de wereld, vooral nieuwe fabrieken (of minstens extra productielijnen) in onder meer Zuid-Korea, Slovenië, de VS, Polen, Spanje, Duitsland en Letland.

In maart wil de groep beginnen met de bouw van haar grootste state-of-the-artfabriek in haar thuishaven Turnhout. Daar heeft Soudal vorig jaar de terreinen van de voormalige fruitsappenproducent Sunnyland gekocht. Er is een bedrag van 40 miljoen euro mee gemoeid.

Ook in Brazilië en China, twee puzzelstukken die nog ontbreken in het siliconenimperium van Swerts, zijn er plannen. 'China is echt wel het moeilijkste land om een voet aan de grond te krijgen', geeft Coorevits toe. 'We hebben daar al een kleine vestiging met 65 werknemers, maar eigenlijk ligt die op de verkeerde plaats en halen we er maar een omzet van nauwelijks 30 miljoen euro. We willen daar graag een fabriek bouwen, waarvoor we net een stuk grond van 8 hectare hebben gekocht in een industriepark van Taixing, in het oosten van China.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud