Advertentie

Untitled

Vandenbroucke maakt adviezen openbaar

Om de sluiting van de niet-essentiële winkels te verdedigen heeft minister van Volksgezondheid en Sociale Zaken Frank Vandenbroucke (sp.a) het advies van de expertengroep Ceveval openbaar gemaakt. Hij probeert zo de kritiek te counteren dat die sluiting niet nodig was.

In het advies van Celeval van 29 oktober staat te lezen dat het aantal sociale contacten sterk gereduceerd dient te worden. Dat kan volgens de experts ofwel door het verbieden van alle niet-essentiële verplaatsingen en het sluiten van de niet-essentiële winkels ofwel door het instellen van een perimeter waarin mensen zich mogen verplaatsen. Binnen Celeval bestond er wel geen consensus over welke maatregel de voorkeur heeft.

'Een meerderheid (16 leden) sprak zich uit voor het sluiten van alle winkels, een minderheid (2 leden) was het daar niet mee eens', zegt Vandenbroucke.' De beslissing van het Overlegcomité was over het algemeen minder streng dan de voorstellen van Celeval, maar het Overlegcomité behield wel het sluiten van de niet-essentiële winkels.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud