Advertentie

Untitled

Minstens 100 miljoen dosissen Moderna-vaccin in eerste kwartaal 2021

Het Amerikaanse biotechbedrijf Moderna verwacht in de eerste drie maanden van volgend jaar 100 tot 125 miljoen dosissen van zijn coronavaccin te produceren. De overgrote meerderheid ervan is bestemd voor de Verenigde Staten, deelde Moderna mee.

Het bedrijf bevestigde allereerst dat het nog dit jaar ongeveer 20 miljoen dosissen beschikbaar zal hebben in de VS. In het eerste kwartaal van volgend jaar zullen daar 100 tot 125 miljoen dosissen bijkomen. Daarvan zijn er 85 tot 100 miljoen bestemd voor de VS en 15 tot 25 miljoen voor de rest van de wereld, aldus Moderna in een persbericht.

Over het hele jaar 2021 verwacht Moderna 500 miljoen tot 1 miljard dosissen van zijn vaccin te produceren.
Mensen krijgen twee keer een injectie met het vaccin, om de werking ervan te verbeteren. Moderna is bezig met de voorbereidingen om zijn coronavaccin uit te rollen van zodra de Amerikaanse geneesmiddelenautoriteit (FDA) het licht op groen heeft gezet. Die buigt zich op 17 december over de aanvraag. De goedkeuring wordt kort nadien verwacht. Het Europese Geneesmiddelenagentschap (EMA) wil ten laatste op 12 januari de knoop doorhakken.

Belgiƫ tekende in op 2 miljoen dosissen van het Moderna-vaccin.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud