Advertentie

Untitled

Het 'andere Windvision' richt blik op Afrika

Bij de instap van BlackRock vorig jaar werd het Belgisch-Nederlandse Windvision min of meer in tweeën gesplitst. De ontwikkeling in België, Frankrijk en Spanje inclusief het hoofdkantoor in Leuven gingen naar BlackRock. De exotischere activiteiten buiten West-Europa bleven bij de bestaande aandeelhouders onder de koepel WV International. Die groep met hoofdkantoor in Maastricht telt nog een dertigtal medewerkers.

De portefeuille bevat twee grote delen: de ontwikkeling van windparken in Oost-Europa en Afrika. In Servië werkt Windvision al meer dan tien jaar aan een project voor een groot windpark in de noordelijke provincie Vojvodina, waar ook het Oostendse Elicio (ex-Electrawinds) actief is. Vorige maand sloot WV International een akkoord om zijn Servische activiteiten samen te brengen met de Noorse sectorgenoot NBT. Samen willen ze 800 megawatt aan windturbines bouwen tegen 2026.

In Afrika werkt VW International onder de koepel Compagnie Marocaine des Energies aan grote windprojecten in Marokko, Senegal en Tunesië.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud