Advertentie

Untitled

De Limburgse connectie achter Meir Corner

Achter Meir Corner, het grootste herontwikkelingsproject op de Antwerpse Meir, schuilen de twee Hasseltse ondernemersfamilies Tans en Machiels. De Group Machiels, opgericht in 1941 door Louis Machiels, is onder meer actief in windparken, milieubeheer en houtskeletbouw. Samen met de Genkse transportfamilie Essers investeert de familie in de bouw van een containerterminal op de vroegere site van Ford Genk. Via haar vastgoedfiliaal Urbicoon ontwikkelt de familie, vandaag geleid door kleinzoon Louis Machiels jr., vooral appartementen in Antwerpen en Brussel.

Willy Tans maakte fortuin met de handel in tweedehandsauto’s. Zijn zonen Bart en Frank bouwden later een winkelvastgoedimperium uit met tentakels op de Antwerpse Meir, de Gentse Veldstraat en de Brusselse Louizalaan. Op de locatie van het vroegere Teniersgebouw (op de hoek van de Frankrijklei) heeft de groep een groot complex herontwikkeld, waar binnenkort een nieuw hotel van de Franse keten B&B de deuren opent.

Ook elders in Antwerpen hebben de twee families grote plannen. Zodra de Karel de Grote Hogeschool zijn nieuwe campus in Meir Corner in gebruik neemt, mogen beide ontwikkelaars de huidige vestiging van de hogeschool aan de Groenplaats herontwikkelen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud