Advertentie

Untitled

Tolwegen

Het voetbal is niet het enige toneel waar Florentino Pérez strijd levert. Zijn Grupo ACS - een conglomeraat met 180.000 werknemers, 35 miljard euro omzet en 574 miljoen nettowinst - heeft 10 miljard veil voor Autostrade per l’Italia, de grootste uitbater van tolwegen in Italië.

Galácticos

Pérez is de bedenker van het concept Galácticos: Real Madrid met voetballers als filmsterren. Omdat Real na 30 jaar droogte in 1998 en 2000 de Champions League won, had Pérez een campagnestunt nodig om dat jaar tot voorzitter van Real verkozen te raken. Dat deed hij met de belofte superster Luis Figo van aartsrivaal Barcelona naar Real te halen. Daarna volgden onder meer nog Zinedine Zidane, Ronaldo en David Beckham.

Suikeroom

Pérez is samen met Barcelona-preses Joan Laporta als enige van de Dirty Dozen geen eigenaar van zijn club. De Super League zou een oude vrees oplossen: dat Real financieel voorbijgestoken wordt door clubs die financieel gedopeerd worden door rijke suikerooms. Een liga - waarin clubs naar Amerikaans voorbeeld de inkomsten herverdelen en de uitgaven beperken - garandeert een gelijk speelveld.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud