Advertentie

Untitled

Merkel onder vuur voor gelobby Wirecard in China

In Duitsland bereikte het parlementaire onderzoek naar de miljardenfraude bij het betaalbedrijf Wirecard vrijdag een climax. In de bevoegde commissie werd Angela Merkel met vragen bestookt.
De kanselier liep in het vizier van de leden van de Untersuchungsausschuss omdat ze in september 2019 tijdens een economische missie in China lobbyde voor Wirecard. Het bedrijf had destijds zijn oog laten vallen op een Chinese prooi.
Leden van de Duitse oppositie wierpen Merkel voor de voeten dat ze te kritiekloos de belangen van het bedrijf behartigde. Zeker omdat in de pers al berichten opgedoken waren over mogelijk onfrisse praktijken bij Wirecard.
‘Ondanks die verhalen bestond destijds geen reden om aan te nemen dat bij Wirecard sprake was van grote onregelmatig- heden. Wat sinds de zomer van 2020 over het bedrijf bekend is, was in 2018-2019 nog niet bekend.’
Merkel sloot niet uit dat het bedrijf ter sprake kwam tijdens een onderhoud met Chinese gesprekspartners op de missie in 2019. ‘Tijdens bilaterale contacten engageren de federale regering en ik ons geregeld voor Duitse bedrijven, in het belang van de economische groei’, zei Merkel. ‘De inspanningen van Wirecard om de Chinese markt te betreden vielen dus samen met de algemene doelstelling van de Duitse regering.’

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud