Advertentie

Untitled

2 miljoen euro geeft toegang tot Belgische 1 procentclub

Om in ons land tot de selecte club van de rijkste 1 procent inwoners te behoren, heb je een nettovermogen van 2,4 miljoen dollar of iets meer dan 2 miljoen euro nodig. Dat blijkt uit een studie van Knight Frank.
In de grotere Europese landen ligt die lat lager, blijkt uit The Wealth Report 2021, waarvan De Tijd de niet-gepubliceerde Belgische cijfers kon opvragen. In Frankrijk en Duitsland behoor je al tot het rijkste 1 procent met een vermogen van respectievelijk 1,8 en 1,7 miljoen euro. In Ierland ligt de grens met 2,2 miljoen euro wat hoger.
Dat in Europa de ranglijst wordt aangevoerd door Monaco en Zwitserland, de bakermat van de private banken, zal niet verbazen. Daar heb je 6,6 miljoen en 4,3 miljoen euro nodig om tot de 1 procent te behoren.
Buiten Europa springen de VS in het oog. De grens ligt er op 3,7 miljoen euro. In veel groeilanden ligt de drempel onder de symbolische 1 miljoen euro. In China en India gaat het om respectievelijk iets meer dan 700.000 en 100.000 euro. In Kenia behoor je met een vermogen gelijk aan de prijs van een Volkswagen Polo al tot de 1 procent rijkste inwoners.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud