Advertentie

Untitled

De coronafactuur van 35 miljard

De jongste prognoses geven aan dat de federale en de regionale overheden tegen eind 2021 maar liefst 35 miljard euro in de strijd tegen corona gegooid zullen hebben. Maar ook de onderliggende overheden draaiden de geldkraan stevig open. 'Corona kost de begroting minstens 5 miljoen euro per jaar, al vrees ik dat de factuur zal oplopen tot 10 miljoen', geeft Carl Devlies (CD&V), schepen van de stad Leuven bijvoorbeeld aan. Hij noemt dat de zwaarste financiƫle schok die hij als schepen al meemaakte.

Heeft ons land het goed aangepakt? Was al dat geld in de economie pompen het beste idee? Voor Pierre Wunsch, de gouverneur van de Nationale Bank moeten we dit moment aangrijpen om het anders aan te pakken. 'Als we nu niet hervormen, zijn er geen buffers meer en resten bij een volgende crisis enkel harde maatregelen', waarschuwt hij.

Het coronavirus deelde dus ongemene klappen uit aan de economie. Maar er zijn niet enkel verliezers na deze crisis. Twee ondernemers getuigen over het voorbije coronajaar.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud