Advertentie

Untitled

Wie is opvolger Doukeris?

In de voorbije drie jaar was Michel Doukeris de directeur van de belangrijke Amerikaanse tak van AB InBev. Hij zorgde ervoor dat die opnieuw groeide, onder andere door de dalende verkoop van de topmerken Budweiser en Bud Light een halt toe te roepen. Nu moet hij voor heel AB InBev, dat de voorbije jaren vaak teleurstelde met een vrij trage organische groei, een groeiverhaal vinden.

De Braziliaan werkt sinds 1996 voor AB InBev. Na zijn studies chemie en marketing in zijn thuisland en de VS ging hij aan de slag bij AB InBevs Braziliaanse dochter AmBev.

In 2009 verkaste hij naar China, waar hij drie jaar later gekroond werd tot hoofd van de Aziatische afdeling. Dat kwam door het succes dat hij er boekte. 'Toen ik in China begon, verkochten we er 40 miljoen bakken Budweiser per jaar. Toen ik er in 2016 vertrok, waren dat er ruim 200 miljoen', zei hij twee jaar geleden tijdens een analistenmeeting in New York. Hij trok in Azië ook de kaart van de e-commerce, waar AB InBev tijdens de coronacrisis de vruchten van plukt.

Na zijn prestaties in Azië mochten Doukeris, zijn vrouw Patricia, dochter Valentina en zoon Vincente verhuizen naar de bakermat van Budweiser. Als Noord-Amerikaans topman is hij verantwoordelijk voor een kwart van de omzet en vde winst van AB InBev. Hij stuurt 24 brouwerijen aan en werkt samen met 400 distributeurs.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud