Advertentie

Untitled

Unizo en ABVV lijnrecht tegenover mekaar

‘Opgelucht dat het er is.’ Zo reageert Unizo-topman Danny Van Assche op het akkoord over de invulling van het loonakkoord dat de federale regering woensdagnacht bereikte.

De nettocoronapremie van maximaal 500 euro ‘is een fors bedrag’, maar de Unizo-topman vindt het belangrijk dat het niet de volle pot hoeft te zijn en dat de premie op bedrijfsniveau wordt onderhandeld. ‘Negentig procent van de bedrijven heeft het slecht gedaan, het is belangrijk dat ze niet worden gedwongen iets te doen wat niet kan’, zegt Van Assche.

Hij maakt zich wel zorgen over de minimumlonen. Van Assche waarschuwt dat die in ons land best wel hoog liggen in vergelijking met de rest van Europa. Bovendien duiken ze vooral op in de sectoren die zwaar getroffen zijn.

Miranda Ulens van de socialistische vakbond ABVV reageert dan weer teleurgesteld bij Radio 1. Ze vindt het een probleem dat niet geraakt wordt aan de loonsverhoging van 0,4 procent die de loonwet voor dit en volgend jaar toelaat bovenop de inflatie-indexering.

‘Daar zullen we ons tegen blijven verzetten’, zegt Ulens. ‘Ik hoor Unizo nu ook meteen al de deur dichtdoen rond de discussie over de verhoging van de minimumlonen. Terwijl daar de voorbije twaalf jaar niks rond gebeurd is in ons land.’

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud