Advertentie

Untitled

De kleine lettertjes in de stellingenoorlog

Een partij die de drempel van 30 procent overschrijdt in een beursgenoteerd bedrijf moet verplicht een overnamebod lanceren op het betrokken bedrijf.

Greiner heeft al 27 procent van Recticel in handen. Als het na zijn bod pakweg 32 procent van de aandelen bezit, moet het bij latere aankopen geen verplicht bod lanceren. Het heeft dan immers al 30 procent in handen.

Heeft Greiner dan de handen vrij om aandelen bij te kopen zonder een nieuw bod te moeten doen? Ja, maar dat kan niet tegen elke prijs. Tot één jaar na de afsluiting van het bod mag het voor de aandelen die het inkoopt niet meer betalen dan de initiële biedprijs. Daarna wordt die beperking opgeheven.

'Recticel probeert zijn huid duur te verkopen, maar het is eigenlijk een doodstrijd', zegt een overnamespecialist. 'Greiner heeft al 27 procent in handen en kan zijn tijd nemen om zijn belang op te trekken tot pakweg 35, 40 of 45 procent als het via zijn bod de 30 procentgrens heeft overschreden. Het zal dan volledig incontournabel zijn.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud