Advertentie

Untitled

4 x Audi’s van morgen

Hoe zullen premiumwagens er over enkele jaren uitzien? Ook hierin speelt Audi een voortrekkersrol. De Audi van morgen wordt geen traditionele auto, maar een belevingsruimte met een digitaal ecosysteem.  

 Zo is er de tot de verbeelding sprekende Audi skysphere concept: een topklasse roadster die met zijn variabele wielbasis twee verschillende rijbelevingen mogelijk maakt: als een comfortabele Grand Touring-lounge of als een wendbare sportwagen.  

 De Audi grandsphere concept biedt autonoom rijden van niveau 4: het op één na hoogste. De bestuurder hoeft slechts twee knoppen in te drukken om het stuur en de pedalen te laten verdwijnen in het dashboard en onder de vloer, en zo de wagen de controle te geven wanneer de omstandigheden dit toelaten, bijvoorbeeld tijdens het rijden op de snelweg.  

Ontwerpers en ingenieurs hebben de Audi urbansphere concept gerealiseerd voor gebruik in drukke megasteden. Op die locaties waar persoonlijke ruimte bijzonder schaars is, biedt de conceptauto de grootste binnenruimte van alle Audi’s tot nu toe. Hij combineert die met technologieën en digitale diensten die alle zintuigen aanspreken en een compleet nieuwe ervaring bieden.

Nog concreter zijn de Audi A6 e-tron concept en de breakversie Audi A6 Avant e-tron concept. Die werden voorgesteld als studiemodellen en zijn nu op weg naar serieproductie. De wagens verhogen alvast de benchmark met een rijbereik tot 700 km (WLTP) en een batterij die met een snellader van 270 kW in amper 10 minuten 300 km bijlaadt.  

Eén ding staat vast: de Audi-toekomst wordt magisch.  

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud