'ABN AMRO-personeel pleit voor variant op overname'

Een aantal personeelsleden van ABN AMRO heeft een alternatief op tafel gelegd in de overnamestrijd rond de bank. Dat meldt De Telegraaf vrijdag.

(betten) In een brief vragen de werknemers aan aandeelhouders met de directie een 'derde optie' serieus te bespreken, waarbij alleen een Nederlandse rompbank overblijft. Dit zou voor het personeel een beter alternatief zijn dan een overname door Barclays of opsplitsing door het consortium met Fortis, Santander en Royal Bank of Scotland.

Volgens het plan wordt de Amerikaanse Bank Lasalle - net als in het bod van het Britse Barclays - afgestoten en verkocht. Dat geldt ook voor Banco Real in Brazilie, het Italiaanse Banca Antonveneta en ABN AMRO Australie.

Het overgrote deel van de verkoopopbrengst, wellicht 90%, wordt volgens dit scenario uitgekeerd aan aandeelhouders. De rest wordt geinvesteerd in vernieuwing van de kernactiviteiten.

De medewerkers meldden zich anoniem, via de site www.abnamrohart.nl , uit angst voor ontslag. De raad van bestuur kent de variant, maar legt die niet voor aan aandeelhouders. 'We vinden dit geen serieus alternatief', aldus een zegsman tegen De Telegraaf.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud