'Bankentrio vergevorderd met financiering overname ABN AMRO'

De drie banken die ABN AMRO tezamen willen overnemen, zijn vergevorderd met het regelen van de financiering van de overname. Een groot deel van het bedrag van 72 miljard euro dat zij op tafel willen leggen, is al binnen. Dit meldt de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal maandag.

(belga) Mogelijk gaan de banken aandelen uitgeven en onderdelen verkopen.

De afgelopen dagen hebben Royal Bank of Scotland (RBS), Fortis en Banco Santander gesproken met andere grote Europese banken om financieel bij te springen, aldus The Wall Street Journal. RBS neemt, zoals afgesproken, het voortouw bij het voorbereiden van een bod. ABN Amro geeft de voorkeur aan een overname door de Britse bank Barclays, omdat de bank dan niet wordt opgesplitst.

De lancering van een eventueel vijandig bod door het bankenconsortium is afhankelijk van de uitspraak van de Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam. Er werd bij de Ondernemingskamer een zaak aangespannen door de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) over de verkoop van het Amerikaanse onderdeel LaSalle.

ABN Amro heeft LaSalle voor 21 miljard dollar verkocht aan Bank of America in een bliksemsnelle transactie die veel wenkbrauwen deed fronsen. Volgens de VEB had de bank de desinvestering aan de aandeelhouders moeten voorleggen. Als de Ondernemingskamer deze week instemt met de verkoop, zal het bankentrio snel moeten handelen. RBS zou LaSalle graag willen inlijven.

foto belga

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud