Consortium verhoogt cash-deel overnamebod ABN AMRO naar 93 procent

Fortis, RBS en Santander willen nog steeds een bod op ABN AMRO doen van 38,40 euro per aandeel of 71,1 miljard euro, maar het gedeelte van het voorgestelde bod in contanten wordt verhoogd van 79procent tot zo'n 93procent, zo meldt het consortium maandag voorbeurs.

(tijd) ABN AMRO heeft aan het consortium toezeggingen gedaan dat het biedingsvoorstel 'op een gelijke basis en wijze als andere voorstellen' zal worden overwogen. Eerder deed het consortium slechts een bod onder voorwaarde dat ABN AMRO-tak LaSalle niet verkocht zou worden. Die eis is geschrapt.

Vrijdag bepaalde de Hoge Raad dat ABN AMRO haar Amerikaanse onderdeel mag verkopen aan gegadigde Bank of America zonder fiat te vragen aan de aandeelhouders. Daarmee verwierp het rechtscollege een uitspraak van een lagere rechtbank. De desinvestering van LaSalle levert 21 miljard dollar op.

Het bod van het consortium bedraagt 35,60 euro in contanten plus 0,296 Nieuwe Aandelen RBS en ligt, gemeten naar de slotkoers van vrijdag, 13,7procent boven de waarde van een eerder aangekondigd voorlopig vriendelijk bod van Barclays op ABN AMRO. Naar verwachting zal Barclays haar bod ook verbeteren.

Het herziene bod van het consortium zal onder meer worden uitgebracht onder de voorwaarde dat ABN AMRO geen overnames of desinvesteringen is overeengekomen of heeft gedaan 'met betrekking tot een substantieel deel van de activiteiten of activa', met uitzondering van de verkoop van LaSalle.

Het consortium laat maandagochtend nog weten: 'De Banken blijven ervan overtuigd dat de overname van ABN AMRO door de Banken aanzienlijke voordelen voor klanten en medewerkers zal opleveren.'

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud