Fortis-consortium plant vijandig bod

De bank-verzekeraar Fortis plant samen met de Britse Royal Bank of Scotland (RBS) en het Spaanse Santander een vijandig bod op het Nederlandse ABN AMRO.

(tijd) De drie lieten gisteren weten dat ze een openbaar bod willen doen op ABN AMRO. Die mededeling legt volgens de Nederlandse wetgeving een deadline vast. De top van ABN AMRO heeft nu zeven dagen, tot komende vrijdag, om te proberen een akkoord te bereiken met de drie banken. Lukt dat niet, dan is er sprake van een vijandig bod.

ABN AMRO zei gisterenavond in een persbericht het voorstel van het consortium 'op een constructieve manier' te willen bekijken. ABN AMRO gaat de drie ook toegang geven tot zijn boeken zonder de omstreden voorwaarde dat het trio gedurende twaalf maanden geen vijandig bod zou uitbrengen op ABN AMRO. De opheffing van die beperking was een uitdrukkelijke eis van de drie banken.

Door die ontwikkelingen lijkt de kans iets groter geworden dat de drie de strijd om ABN AMRO uiteindelijk winnen. Maar de ABN AMRO-top blijft voorlopig wel een overname door het Britse Barclays aanbevelen. Het trio zou 39 euro per aandeel ABN AMRO willen betalen. Barclays heeft maar 36,25 euro per aandeel veil voor ABN AMRO.

JL/PS

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud