Fortis plant effectenuitgifte van 15 miljard euro - media

Bank-verzekeraar Fortis plant een effectenuitgifte van 15 miljard euro om gezamenlijke overnamebod op zijn Nederlandse sectorgenoot ABN AMRO te kunnen financieren. Dat meldt het persagentschap Reuters op basis van bronnen dicht bij het dossier.

(tijd) Fortis bracht vorige week samen met Royal Bank of Scotland en Banco Santander een overnamebod van 72 miljard euro uit op ABN AMRO. Het bankentrio is momenteel in een biedstrijd verwikkeld met het Britse Barclays, dat eerder was overeengekomen ABN AMRO over te nemen voor 67 miljard dollar.

Volgens analisten zou Fortis vooral interesse hebben in ABN AMRO's Nederlandse retailnetwerk en in de afdeling vermogensbeheer. Beide activiteiten worden gewaardeerd op ongeveer 15,3 miljard euro.

Fortis werkt nog volop aan de precieze details van de effectenuitgave, maar het lijkt vast te staan dat die een omvang van minstens 15 miljard euro zal hebben, schrijft Reuters. Mogelijk wordt het bedrag zelf met verscheidene miljarden overschreden, citeert het persagentschap zijn bron.

Dinsdag vroeg ABN AMRO-topman Rijkman Groenink nog dat Fortis, Royal Bank of Scotland en Banco Santander meer uitleg zouden verschaffen over de financiering van hun overnamebod. De drie banken hebben daar officieel nog niks over bekendgemaakt.

Pieter Suy pieter.suy@tijd.be

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud