Ondernemingsraad ABN AMRO steunt het bod van Barclays

De Centrale Ondernemingsraad van ABN AMRO (COR) steunt unaniem de voorgenomen fusie met Barclays. Dit schreef de belangenorganisatie maandag in een brief aan het personeel.

(tijd) Vrijdag al bracht de COR een positief advies uit ten aanzien van de adviesaanvraag voor een fusie met Barclays. De raad schrijft uitdrukkelijk dat niet is gevraagd te kiezen voor een van de biedende partijen. Zowel Barclays als het consortium van Royal Bank of Scotland, Fortis en Santander wil ABN AMRO inlijven.

De COR ziet voldoende groeimogelijkheden bij een samengaan met Barclays. 'Deze combinatie heeft sterke gezamenlijke punten wat betreft beleid ten aanzien van duurzaamheid en diversiteit.' Daarnaast ziet de COR ook gezamenlijke zwakke punten ten aanzien van leiderschap, klantgerichtheid en kostenbewustzijn.

Op het gebied van kostenstrategie constateert de raad dat er nog hard gewerkt zal moeten worden om de verhouding tussen kosten en inkomsten te verbeteren. Bij dit advies zijn het herziene bod van Barclays en het bod van het trio nog niet verwerkt.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud