Argenx en Avantium scoren in de Beursrally

Argenx, dat geneesmiddelen ontwikkelt op basis van de antistoffen van lama's, was het knuffeldier in de Beursrally. ©© McPHOTO/E. Strigl

De Beursrally, de beleggerswedstrijd van De Tijd, gaat zijn laatste etappe in. Hier vindt u de soundtrack bij week 8.

De prijzen worden pas aan de meet uitgedeeld. Alles is dus nog mogelijk in de Beursrally met nog twee speelweken voor de boeg. Week 8 was een pittige week waarin de spanningen tussen de VS en Iran het sentiment kleurden. Dat weerhield de deelnemers er niet van druk te handelen.

Dit waren de trends.

1. Iedereen achter Argenx

Een wervelende update donderdag zette een turbo op Argenx . Het biotechbedrijf was het meest gekochte aandeel. Deelnemers besloten hun winst op het aandeel snel te cashen want Argenx was tegelijk het meest verkochte aandeel.

Zeker is dat lama's en alpaca's, de kameelachtigen die de antistoffen leveren voor de kandidaat-geneesmiddelen van Argenx, de knuffeldieren in de Beursrally waren.

The Police - Behind My Camel

Iedereen schaarde zich achter de lama-antistoffen van Argenx.

2. En avant, Avantium

Avantium was de topper van de week. Het cleantechbedrijf tekende voor de grootste koerswinst en dikte sinds maandag met 52 procent aan van 3,2 euro naar 4,6 euro. En dat ondanks tegenstrijdige koopadviezen van analisten.

Katy Perry - Hot N Cold

Analisten bliezen warm en koud over de koopwaardigheid van Avantium.

3. Perzische perikelen

Het conflict tussen de VS en Iran zette een stevige domper op het begin van de beursweek. Groot was dan ook de opluchting toen de twee kemphanen hun oorlogstaal woensdag opborgen. Dat een militair conflict voorlopig van de baan lijkt, gaf de koersen vleugels.

John Lennon - Give Peace a Chance

Geen grotere pacifisten dan beleggers.

4. Big in Japan

De spanningen zetten een nieuwe goudrush in tijdens de Beursrally. Goud maakte zijn reputatie als veilige haven waar. Het BlackRock Gold Fund werd druk aangekocht in de eerste helft van de week. Opmerkelijk was ook de drukke handel in een Japans aandelenfonds van JPMorgan.

♪ Alphaville - Big in Japan

Het Japan Equity Fund van JPMorgan was bij de meest verhandelde fondsen.


De Beursrally loopt nog tot 24 januari. U kunt nog deelnemen via deze link.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud