Advertentie

Dit was week 1 van de Beursrally

Moderna was samen met Tesla het meest verhandelde aandeel. ©AFP

De Beursrally ging van start met 28.000 deelnemers. Dit onthouden we uit de eerste speelweek.

1. Like the ceiling can't hold us

U was geweldig! En talrijk. We klokken de eerste week van de Beursrally af met 28.854 deelnemers. Een record. De Beursrally-deelnemers vullen samen bijna twee keer het Antwerpse Sportpaleis.

Niet alleen Koen Wouters kan het: de Beursrally-kandidaten vullen het Sportpaleis bijna twee keer tot de nok vol.

2. Goed begonnen is...

Beursrally 2020-2021

De vierde editie van de Beursrally loopt tot 22 januari. De winnaar maakt kans op een effectenrekening met 10.000 euro bij de fondsenbank MeDirect. U kunt het in subklassementen opnemen tegen vrienden, collega’s of familie. Via een dagelijkse beursquiz verdient u extra speelgeld.

... half gewonnen? De Beursrally begon onder een goed beursgesternte. Positief vaccinnieuws duwde de wereldbeurzen hoger, vooral in het begin van de week.

7.300 deelnemers (26%) sloten de week af met verlies. Bijna driekwart van de deelnemers boekte dus meteen winst in de eerste week.

Beurswijsheid van Michael Jackson: It's too high to get over (yeah, yeah) Too low to get under (yeah, yeah)

3. Tesla en Moderna...

... waren de meest verhandelde aandelen, zowel aan de koop- als verkoopzijde. Tesla kreeg deze week een toegangsticket tot de Amerikaanse sterindex S&P500. Moderna scoorde dan weer met postieve onderzoeksdata rond zijn coronavaccin. Bij de fondsen was een goudfonds van Blackrock en een fonds met Turkse aandelen van HSBC populair.

De rockers van The Vaccines konden voor covid niet bevroeden dat hun bandnaam zo brandend actueel zou worden.

4. . Doggystyle

De hond van collega Bas Van der Hout is dit jaar de mascotte van de Beursrally. Jack boekte een rendement van 2,7 procent op zijn portefeuille, die hij willekeurig samenstelt via het uitkiezen van hondenspeeltjes. Hij staat daarmee op de 2.450ste plaats in het algemene klassement en klopte ruim de Bel20. Good boy!

Jack koos deze week voor Tesla. Baasje Bas voor Kinepolis en Basic-Fit.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud