Dit was week 3 van de Beursrally

Een bod op Slack bezorgde enkele kandidaten een vroeg Sinterklaascadeau. ©ANP

De beurswedstrijd van De Tijd haalt voor het eerst de kaap van 30.000 deelnemers. Dit was de soundtrack bij de derde speelweek.

1. Machtig Moderna

De week stond in het teken van positief vaccinnieuws. Meerdere landen, waaronder België, concretiseerden hun vaccinstrategie. De Amerikaanse vaccinontwikkelaar Moderna kon daar in de Beursrally het meest munt uitslaan. De handel was koortsachtig zowel aan koop- als aan verkoopzijde.

Maar het werd uiteindelijk een nuloefening. Moderna staat nu op zowat 150 dollar, ongeveer hetzelfde peil als maandag.

♫ The White Stripes - Girl, you have no faith in medicine

Wie laat zich vaccineren en wie niet? The White Stripes voorspelden de scepsis al in 2003.

2. Deutschland über Alles

Enigszins verrassend: een fonds met Duitse aandelen van DWS was bij de meest populaire fondsen. Duitsers staan, meer nog dan Belgen, bekend als risicoschuw waardoor de Duitse beurs nu niet meteen - euhm - ganz schwingend ist. Maar de Beursrallykandidaten zien er een verborgen parel in.

De Duitse DAX-index kende in het begin van de week een opstoot maar speelde die winst naar het einde van de week weer kwijt.

♫ Joseph Haydn - Deutschland über Alles

Een Duits aandelenfonds viel in de smaak bij de Beursrallykandidaten.

Bas en zijn hondje Jack geven een inkijk in hun portefeuille in een nieuwe vlog.

3. Een Estse trol?

Bij de Brusselse aandelen was Mithra bij de meest populaire aandelen. De specialist in vrouwengeneeskunde kon in het begin van de week stevig oprukken dankzij een nieuwe Europese vergunning voor zijn natuurlijk anticonceptiehormoon Estetrol. Estetrol is een natuurlijk oestrogeen. Mithra verwerkt het onder meer in twee kandidaat-producten: de anticonceptiepil Estelle en het opvliegersmiddel Donesta. Beursrally-kandidaten moesten wel voor het zingen de kerk uitgaan. Want na een sterke opstoot kende Mithra enkele stevige verliesdagen.

Sinds vorige vrijdag - toen het stevig oprukte door een koopadvies van Berenberg - staat de teller wel nog steeds op 7 procent winst.

♫ Loretta Lynn - The Pill

Countryster Loretta Lynn zorgde 1975 voor controverse met een nummer over de pil.

4. 30 procent in 3 weken

Speler Demortierj staat aan kop in het algemene klassement met een megawinst van 30 procent na amper drie speelweken. Wauw!

De kandidaat cashte deze week op Moderna en Slack dat werd ingelijfd door Salesforce. Hij kocht dan weer Vallourec en Sibanye Stillwater .

Spelers met een matiger rendement, niet getreurd. Een kortlopende beurswedstrijd - hoe plezant ook - zegt niets over je vaardigheden over de lange termijn. En met nog zeven weken te gaan ligt alles nog open.

Wie nog wil meespelen: heel welkom via www.beursrally.be

♫ Captain Hollywood Project - Flying High

Dankzij forse winst op Slack en Moderna knalt Demortierj zijn portefeuille de stratosfeer in.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud