Technologiefondsen rukken op in de Beursrally

Technologie is troef in het fondsenklassement van de Beursrally. ©ANP

De tweede week van de Beursrally, de beleggerswedstrijd van De Tijd, is achter de rug. We filteren voor u vier weektrends en voorzien ze van de gepaste soundtrack.

1. Een gamechanger genaamd Asit

Het klassement van de wedstrijd werd helemaal omgegooid door de dodenmars van Asit Biotech. Het biotechbedrijf moest maandag opbiechten dat zijn middel tegen hooikoorts amper werkt. De koers kelderde met 82 procent en tekende voor de grootste crash sinds 2001 op de Brusselse beurs.

Deelnemers die Asit niet op tijd de deur uitgooiden, gingen meedogenloos onderuit in het klassement. Van de top vijf van vorige week is 'Antoine1101' de enige die overblijft en meteen ook de leiding pakt. Verder zien we allemaal nieuwe spelers opduiken in de kop van de wedstrijd. Asit was ook met voorsprong het meest verhandelde aandeel afgelopen week. 

 

The Rolling Stones - Do the Harlem Shuffle - of wat de Beursrally betreft - 'Do the Asit Shuffle'

2. Een wassende maan genaamd Crescent

Crescent (ex-Option) was zowel dinsdag, woensdag als donderdag het best presterende aandeel met dagwinsten boven twintig procent. Topman en grootaandeelhouder Eric Van Zele werkt verwoed aan een turnaround om de noodlijdende Leuvense technologiegroep te redden. Onderdeel daarvan is een schuldherschikking, waarbij Crescent voor 6 miljoen euro aan schulden zal omzetten in nieuwe aandelen. 

The Waterboys - I saw the Crescent, you saw 'The Whole of the Moon'.

3. Tech is troef in het fondsenklassement

Ook in het fondsenklassement werd noest doorgestreden. De leider in de Me Direct-reeks (waarbij deelnemers minstens 10 procent van hun portefeuille in fondsen beleggen) is 'PureAlpha'. Hij/zij heeft een rendement van 5,37 procent (2.791,89 euro).

De best presterende fondsen in de portefeuille van de deelnemer zijn technologiefondsen met rendementen tot 4 procent op het Blackrock World Technology Fund en het Franklin Technology Fund.

Daft Punk - 'Technologic'. Technologie primeert in het fondsenklassement.

4. Pingpong om Hongkong

De vorige beursweek was afgetekend positief, maar deze week had een meer manisch karakter. Peking dreigde met scherpe tegenmaatregelen indien de VS zich blijft mengen in de kwestie Hongkong. Het Amerikaans parlement legt een wet ter stemming voor die de manifestanten in Hongkong steunt en daarmee ook de handelsgesprekken tussen de VS en China kan beïnvloeden.

De spanningen brachten Amerikaanse aandelen terug van hun recordniveaus. 

Hank Williams - 'Mind Your Own Business' was de boodschap van Peking aan Trump

 

Al 19.200 mensen schreven zich in voor de Beursrally. Wil u ook deelnemen? Hierzo!

Beursrally 2019 - 2020

Beleg met een fictief kapitaal van 50.000 euro en maak kans op een échte geldprijs van 10.000 euro.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud