Advertentie
Advertentie

Zoom krijgt klap op Wall Street

©REUTERS

Wall Street ging lager. Het videobelbedrijf Zoom krijgt een afstraffing na een krimpprognose. En over Apple: satellietcommunicatie zal dan toch niet in iPhone 13 zitten.

De Amerikaanse beurzen gingen licht lager nu centraal bankiers hun soepele monetaire beleid langzaam lijken terug te draaien.

De Dow Jones verloor rond o,1 procent.

Zoom

Het aandeel Zoom kreeg een forse klap van ruim 16,7 procent. En dat terwijl de resultaten van het videobelbedrijf beter dan verwacht waren. Dus waar zijn beleggers dan zo bezorgd over? Dat heeft alles te maken met de krimpprognoses van het bedrijf.

De omzet voor het tweede kwartaal kwam 54 procent hoger uit op 1,02 miljard dollar, terwijl analisten maar een omzet van 991 miljoen dollar voorzagen. Kwartaal op kwartaal zwakte de omzetgroei af van 8,3 naar 6,8 procent. Voor het derde kwartaal voorziet het bedrijf een omzet tussen 1,015 en 1,02 miljard dollar. Ofwel, zelfs als het bedrijf de bovenkant van de vork haalt is er sprake van een nulgroei ten opzichte van het tweede kwartaal.

Maar het wordt nog erger wanneer we naar de jaarprognose voor de omzet kijken die tussen 4,005 en 4,015 miljard dollar. Want zelfs als het bedrijf de bovenkant van de vork haalt betekent dat een krimpprognose. Want in het eerste halfjaar behaalde het bedrijf een omzet van 1,978 miljard dollar en een snelle rekensom leert ons dat het tweede halfjaar dan een omzet van 2,037 geneert. Per kwartaal komt dat dus neer op 1,019 miljard dollar en dat is dus lager dan de inkomsten in het tweede kwartaal. Ofwel: zonder hier iets van te zeggen in het begeleidend schrijven zegt het bedrijf hier dus impliciet dat het een krimp voorspelt.

Apple

Maandag ging het aandeel Apple stevig hoger door geruchten dat de iPhone 13 satellietcommunicatie zou bevatten, waardoor gebruikers dus ook buiten het bereik van 4G/5G-torens. Maar een rapport van het persbureau Bloomberg zegt nu dat de satellietcommunicatie die Apple wil doorvoeren enkel bedoeld zal zijn voor noodnummers.

Nog frappanter is dat Bloomberg stelt dat de iPhone 13 zelfs deze gelimiteerde satellietfunctie niet zal hebben. Wel zit de nodige hardware erin die een dergelijke communicatie in de toekomst wel mogelijk zou maken.

Apple ging dinsdag 0,8 procent lager. Een stevigere klap is er voor het satellietbedrijf GlobalStar dat met ruim 15 procent daalde.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud