KBC vereffent vier geldmarktfondsen

©Aude Vanlathem

Dinsdag gaan verschillende compartimenten van KBC Renta in vereffening. Het zijn fondsen waarbij de belegger kon inspelen op de evolutie van het Britse pond of de Turkse lira.

Verschillende compartimenten van het gamma KBC Renta vormen dinsdag het onderwerp van een liquidatie. Het gaat enerzijds om Medium EUR en Long EUR, fondsen die hun geld staken in overheidsobligaties in euro. Daarnaast vereffent KBC vier compartimenten die zich richtten op specifieke valuta: Sterlingrenta, Sekarenta, TRY-renta en Zlotyrenta.

Die fondsen investeerden in kortetermijnobligaties in respectievelijk Brits pond, Zweedse kroon, Turkse lira en Poolse zloty. Voor beleggers was het een manier om in te spelen op een mogelijke toename of op een herstel van die buitenlandse munten. 'De nettoactiva lagen te laag om aan een efficiƫnt portefeuillebeheer te doen', reageert een woordvoerder van KBC. De zes compartimenten samen hadden 40 miljoen euro in beheer. Andere compartimenten van KBC Renta zoals Canarenta of Swissrenta blijven bestaan.

40 miljoen euro
De zes compartimenten hadden samen 40 miljoen euro onder beheer.

De kosten die verband houden met de vereffening van de portefeuille worden gedragen door KBC Asset Management. De houders van de deelbewijzen krijgen op 16 september het vereffeningsbedrag op de rekening gestort. Bedragen die niet aan de aandeelhouders kunnen worden uitgekeerd, worden bij de Consignatiekas van het Groothertogdom Luxemburg gedeponeerd.

'Elke klant krijgt in functie van zijn behoeften en risicoprofiel een beleggingsvoorstel', klinkt het nog bij KBC.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud