3 favoriete fondsen van Knut Huys

Eén van de fondsen in de selectie belegt in alles wat met beveiliging te maken heeft. ©ANP

Knut Huys is bij Deutsche Bank verantwoordelijk voor de selectie van beleggingsfondsen. Deutsche Bank was eind jaren 90 een van de eerste banken die de open architectuur toepaste en fondsen van verschillende fondsenhuizen aanbood.

Aandelenfonds - Pictet Security

Door gericht te beleggen in bedrijven die actief zijn in veiligheid - en dan niet enkel in fysieke en technologische beveiligingsproducten, maar ook in diensten zoals bijvoorbeeld het testen, inspecteren en certificeren - slaagt dit thematisch aandelenfonds er al jaren in de MSCI World, een referentie-index voor de wereldwijde aandelenmarkt, achter zich te laten.

©MEDIAFIN

Technologische innovaties, de verstedelijking en een steeds complexere productregulering zijn langetermijntendensen waardoor de omzet van het beveiligingsuniversum dubbel zo hard kan groeien als de wereldeconomie. Dit zo goed als unieke fonds maakt een actieve keuze uit meer dan 300 bedrijven. Het resultaat is een portefeuille met een zeventigtal aandelen die een belangrijke impact hebben op de veiligheid van elke dag.

Obligatiefonds - Robeco High Yield Bonds EUR

Al sinds 1998 investeert dit wereldwijde obligatiefonds succesvol in hoogrentende obligaties. Het behoort jaar na jaar tot de top in zijn categorie dankzij zijn simpele maar erg effectief gebleken filosofie. Ten eerste door een structurele voorkeur om vooral in de meer kwalitatieve bedrijven in het hoogrentende segment te beleggen. Ten tweede door de financiële sector grotendeels links te lagen liggen wegens een groter risico.

©MEDIAFIN

Deze academisch onderbouwde aanpak van ‘winnen door niet (of minder) te verliezen’ leidt tot een mooi gespreide portefeuille van een 250-tal obligaties van vooral Amerikaanse en Europese bedrijven waarbij kleinere emittenten niet geschuwd worden. Het muntrisico wordt volledig ingedekt. Een vaste waarde in het segment van hoogrentende obligaties.

Gemengd fonds - Flossbach von Storch Multiple Opportunities II

Deze multiactivastrategie draait vooral rond tegendraads en flexibel (0 tot 100%) beleggen in aandelen van kwaliteitsbedrijven die duurzame en stijgende vrije kasstromen genereren. De bedoeling is te beleggen in iets waardevols dat in waarde zal stijgen, eerder dan te speculeren.

©MEDIAFIN

Het overige gedeelte wordt vooral belegd in obligaties, liquiditeiten en (indirect) in edelmetalen (0 tot 20%). Die laatste dienen als verzekering tegen de mogelijk negatieve gevolgen van de soepele monetaire politiek van de centrale banken. Het doel van het fonds is niet alle risico’s te vermijden, maar er gebruik van te maken daar waar het opwaartse potentieel het risico ruimschoots zal compenseren. Bij die aanpak draait alles rond de essentie van beleggen.

Knut Huys ©Deutsche Bank

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud