5 favoriete aandelen van Alexander Roose

Een medewerker van de Universiteit van Lausanne verwerkt een covidtest van Roche, een van de favoriete aandelen van Alexander Roose. ©REUTERS

De chief investment officer van DPAM tipt een Zwitsers bedrijf gespecialiseerd in duurzame verpakkingen.

Alexander Roose volgde bij Degroof Petercam Asset Management (DPAM) Guy Lerminiaux op als chief investment officer fundamenteel aandelenbeheer. De genoemde aandelen zijn posities in de beheerde fondsen.

Beazley | Verzekeraar

Beazley is een gespecialiseerde verzekeraar en maakt deel uit van het Lloyds of London-syndicaat. Het heeft een sterke marktpositionering in het verzekeren van cyberrisico’s (marktaandeel van ongeveer 10%), maar in 2019 moest het hoger dan verwachte verzekeringsclaims uit­betalen door zijn blootstelling aan de evenementensector. Dat heeft de kapitaalpositie van Beazley aan­getast, maar een kapitaalverhoging is doorgevoerd. 2021 biedt betere perspectieven in de vorm van aantrekkende prijzen en een normalisering van de covidcrisis.

Hong Kong Stock Exchange | Beursuitbater

De Hong Kong Stock Echange (HKEX) is een toonaangevende handelsbeurs én verrekenkantoor (clearing house) voor aandelen, obligaties, indexproducten én afgeleide producten. Een exchange kent netwerkeffecten omdat het aantal participanten die op de beurs handelen en de hoeveelheid producten die er aanwezig zijn een zelfversterkend effect hebben. De beurs profiteert van het groeiende aantal Chinese beursintroducties. Door het CONNECT-programma (een connectie tussen de beurzen van Hongkong, Sjanghai en Shenzhen, waarmee beleggers op de ene beurs toegang hebben tot aandelen op de andere beurs) handelen meer en meer participanten in A-aandelen (op de beurzen op het Chinese vasteland) of obligaties.

Leroy Seafood | Zalmkwekerijen

Alexander Roose, DPAM. ©Dries Luyten

Leroy is een toonaangevende uit­bater van vooral zalmkwekerijen in Noorwegen. Het bedrijf had in 2020 veel operationele problemen, waardoor het sterk is achtergebleven op sectorgenoten. Het derde kwartaal van 2020 toonde duidelijk tekenen van een kentering. De prijzen voor zalm stonden in 2020 zwaar onder druk, mede vanwege de weggevallen vraag uit de horeca. Ook aan die kant verwachten we beterschap in 2021, ook omdat de groeivooruitzichten voor de wereldwijde zalmproductie laag zijn, wat een prijsherstel mogelijk moet maken.

Roche | Farma

Roche is vooral bekend als een van de grootste farmaconcerns met een sterke franchise in oncologie, dat de jongste jaren wat prijsdruk heeft ondervonden. De covidcrisis heeft overigens bewezen dat Roche een sterke marktpositionering heeft in het testen naar ziektes en antilichamen (diagnostiekafdeling). Tevens beschikt Roche over een beloftevolle productenpijplijn (zoals Tencentriq in immuno-oncologie of Ocrevus in mul­ti­ple scle­rose) en heeft het een sterke marktpositionering in China. De wildcard is een geneesmiddel tegen de ziekte van Alzheimer.

SIG Combibloc | Verpakkingen

SIG (Schweizerische Industrie Gesellschaft) is wereldwijd het nummer twee in aseptische verpakkingen, na Tetra Pak, met 20 procent marktaandeel. Door de lange houdbaarheid van aseptisch verpakte dranken (wat voedselafval indijkt) en de hoge mate van recycleerbaarheid worden aseptische verpakkingen populairder. De Zwitserse groep speelt in op de seculaire trend naar duurzame verpakkingen. SIG verkoopt zowel machines als de kartonnen mouwen om de verpakkingen te vervaardigen, waardoor de recurrente inkomsten zeer hoog zijn. Klanten tekenen contracten van vijf tot zeven jaar.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud