5 favoriete aandelen van Augustin Picquendar

Druiven wordt geoogst in de champagnestreek. ©Belga

Augustin Picquendar is de beheerder van DNCA Invest Evolutif, bij DNCA Investments. Hij tipt op Deutsche Boerse, SAP, Atos, DSM en LVMH.

Deutsche Boerse | Beursuitbater

De beurzen zijn geëvolueerd tot een technologieplatform. Die nieuwe status biedt mogelijkheden voor de schaalgrootte en netwerkeffecten. We hebben de ‘amazone’ van de Europese markten geselecteerd: Deutsche Boerse, de onbetwiste leider op de Europese financiële markten. Het budget voor onderzoek en ontwikkeling - twee derde van de uitgaven van de groep - is ongeëvenaard in continentaal Europa. Deutsche Börse heeft ook voldoende vuurkracht voor overnames, en een voorbeeldige staat van dienst voor de integratie van bedrijven. Tot slot biedt de beurs van Frankfurt een sterk groeiprofiel, zowel op het vlak van omzet als winst.

Sap | IT-consulting

Bedrijfssoftware ondergaat een dubbele revolutie: de software verhuist naar de cloud en bundelt alle functies in één interface. SAP is daarin een wereldspeler. Zijn innovatievermogen hoeft niet onder te doen voor dat van Amerikaanse spelers. SAP begint de vruchten te plukken van de investering in zijn nieuwe S4-softwareplatform en zijn cloudaanbod. Het nieuwe aanbod moet een omzetgroei van 10 procent per jaar in de komende jaren mogelijk maken, met een nooit eerder geziene winst (15% groei van de winst per aandeel).

Atos | IT-diensten

De Europese leider in de digitale transitie, bekend van het betaalverkeer van Atos Worldline, noteert nog altijd met 25 procent korting tegenover sectorgenoten. De Amerikaanse divisie infrastructuur (50% van de groepsomzet) herstelde nochtans onder impuls van het nieuwe management. 2020 moet het jaar van de terugkeer zijn, met een versnelling van de organische groei tot 2,2 procent. Het fusie- en overnamebeleid moet zich ook richten op tools voor cybersecurity met een hogere groei en een hogere toegevoegde waarde. We beschouwen Atos als een typisch waardeaandeel.

©rv

 

DSM | Vitamines/kunststoffen

De chemiegroep DSM kende de afgelopen drie jaar een organische groei van 7 procent per jaar in de afdeling voeding (70% van de omzet). De veranderingen in het commercieel en O&O- beleid garanderen de komende jaren een ‘hoge eencijferige’ groei van de brutobedrijfswinst. Het onderzoek is beter gefocust: de groep mikt op een beperkter aantal projecten. De divisie Materials (hoogwaardige kunststoffen) stelde in 2019 gerust met een stabiele bedrijfswinst (ebit) over negen maanden, en dat in een ongunstige omgeving. Dat lijkt de weg vrij te maken voor een spin-off in 2020.

LVMH | Luxe

De luxegroep LVMH onderscheidt zich op drie manieren. Door een mix van merken met een groot potentieel, elk met een sterke identiteit. Door obsessief te herinvesteren om de kwaliteit van de producten te verhogen. En door goede resultaten over de jaren heen dankzij diversificatie (lederwaren, wijnen en gedistilleerde dranken, parfums en cosmetica). Met een EV/ebitda-ratio (de ondernemingswaarde tegenover de brutobedrijfswinst) van 13 is het aandeel aantrekkelijk. Bovenal lijkt LVMH het beste luxeaandeel om in te spelen op de stijging van de consumptie van de middenklasse.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect