5 favoriete aandelen van Bart Baetens

©Avalon.red

Bart Baetens is de hoofdstrateeg van Quaestor Vermogensbeheer uit Roeselare. Daarvoor werkte hij bij Petercam als hoofd internationale aandelen.

X-Fab - Chips

X-Fab produceert analoge halfgeleiders. De klanten zijn vooral actief in de industriƫle, medische en autosector. Door de handelsoorlog tussen de VS en China zijn vooral bedrijven uit de autosector voorzichtig met bestellingen en bouwen ze hun voorraden af. In 90 procent van de gevallen is X-Fab de enige producent van specifieke halfgeleiders. Zodra de voorraden uitgeput zijn, vertaalt dat zich in nieuwe orders met een hogere bezettingsgraad en betere winstmarges tot gevolg. Het bedrijf beschikt over een stevige kapitaalbuffer om de huidige dip te doorstaan.

Alibaba - Internet

Alibaba is vooral bekend als de Aziatische leider in e-commerce via de lokale websites Tmall en Taobao en de internationale sites Alibaba en AliExpress. Naast retail (84% van omzet) is het conglomeraat de grootste Aziatische speler in clouddiensten en is het actief in digitale media en film. De focus ligt op internationalisering en het bereiken van de kleinere steden in China. De internetgigant zal het volgende decennium meesurfen op de verwachte verdubbeling van de middenklasse in China.

Judges Scientific - Testmateriaal

Judges Scientific groepeert een 15-tal bedrijven actief in de productie en de verkoop van wetenschappelijk testmateriaal voor universiteiten en onderzoekscentra. Bij het klantenbestand zitten de universiteit van Oxford en CERN. De onderliggende ondernemingen zijn actief in een nichemarkt met beperkte concurrentie, waardoor ze bovengemiddeld winstgevend zijn. Over de eerste jaarhelft rapporteerde Judges beter dan verwachte cijfers. Met cash op de balans is Judges klaar voor externe groei.

Zynga - Spelletjes

Met CSR Racing, Zynga Poker en Farmville slaagde Zynga er de afgelopen jaren in enkele mooie franchises uit te bouwen in spelletjes voor smartphones. Het voorbije jaar werden twee overnames gedaan, waarvan de integratie vlot verloopt. Dat gaf Zynga de mogelijkheid de verwachtingen voor het volledige jaar op te trekken. De balans werd versterkt na de uitgifte van een converteerbare obligatie. De volgende jaren wil Zynga de marges optrekken richting het sectorgemiddelde.

Solutions 30 - Technologie

Solutions 30 helpt multinationals in meerdere sectoren met de plaatsing en het onderhoud van producten die een installatie vereisen (van alarmsystemen tot betaalterminals). Die activiteiten behoren niet tot de kerntaken van de klanten. Daarom worden langetermijncontracten aangegaan met een partner zoals Solutions 30.

©rv

Op korte termijn wordt de groei gedreven door de verdere uitrol van slimme energiemeters en glasvezelnetwerken. Het bedrijf is schuldenvrij en gebruikt de vrije kasstromen voor bijkomende overnames.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud