5 favoriete aandelen van Christian Schmitt

©REUTERS

De fondsbeheerder van ETHENEA Independent Investors is tuk op de beleggingsreuzen BlackRock en Morningstar.

Christian Schmitt werkt al meer dan tien jaar als Portfolio Manager. Hij begon zijn carrière bij LRI Invest S.A., waar hij zich toelegde op Europese aandelen en gemengde fondsen. In de zomer van 2009 trad hij in dienst bij GS&P, waar hij Europese en wereldwijde aandelenfondsen beheerde. In 2015 kwam hij bij ETHENEA terecht, waar hij de Lead Portfolio Manager is voor het Ethna-DYNAMISCH fonds.

BlackRock | Vermogensbeheerder

Als je alle belangrijke trends in de vermogensbeheersector samenvat en op zoek gaat naar de belangrijkste begunstigde van die trends, eindig je bij BlackRock . 's Werelds grootste beursgenoteerde vermogensbeheerder heeft zo'n 6.000 miljard euro onder beheer. Een aanzienlijk deel van dat vermogen wordt beheerd door het merk iShares, de grootste aanbieder van ETF's (Exchange Traded Funds). Bovendien is BlackRock zich goed bewust van het groeiende belang van duurzaam beleggen. Daarmee kan het veel activa aantrekken. Door zijn superieure schaalvoordelen in een uiterst kostengevoelige omgeving is BlackRock goed voorbereid voor toekomstig succes.

Bunzl | Consumptiegoederen

Het in Londen genoteerde Bunzl heeft een beurswaarde van 9 miljard euro, een middelgrote omvang dus. Qua koersprestaties in de afgelopen 25 jaar speelt Bunzl ongetwijfeld in de Champions League en presteert het ruimschoots beter dan de grote aandelen uit de bekende indexen. Bunzl focust op de distributie van consumptiegoederen aan zakelijke klanten (B2B), bijvoorbeeld door alledaagse artikelen te leveren aan grote ziekenhuizen, hotels of restaurantketens. Omdat het meestal om goedkope artikelen gaat, zoals papieren handdoeken, leeft Bunzl van de distributie van massaproducten. Dankzij de schaalvoordelen kan het bedrijf de concurrentie op afstand houden.

Christian Schmitt. ©RV DOC

Morningstar | Beleggingen

Peter Lynch, een van de bekendste beleggingsmanagers van de voorbije decennia, adviseerde mensen om te beleggen in wat ze kennen. Wie in de beleggingssector werkt, kan moeilijk de producten en diensten van Morningstar negeren. Morningstar breidt zijn aanbod uit naar elk onderdeel van de markt, met steeds meer succes. Eigen datasets, zinvolle analyses, onafhankelijk onderzoek en effectieve beleggingsstrategieën vormen de kern van het succes van de onderneming. Omdat er geen officiële analyse van het aandeel bestaat, vliegt het nog steeds onder de radar van de meeste institutionele vermogensbeheerders en kan het als een echt beleggingsjuweel worden beschouwd.

TJX | Retailer

TJX is de belangrijkste retailer van afgeprijsde kleding- en huismode in de VS. Het bedrijf breidt voortdurend zijn activiteiten uit naar de rest van de wereld. In Europa opereert het voornamelijk met zijn TK Maxx-winkels en heeft het nog steeds veel mogelijkheden om te groeien. Hoewel de onderneming hard getroffen werd door de Covid-19-pandemie als gevolg van winkelsluitingen, is ze goed gepositioneerd om in deze onzekere tijden marktaandeel te winnen. Een sterke balans en een van de flexibelste retailbedrijfsmodellen ter wereld moeten TJX in staat stellen weer aan te knopen bij zijn vroegere hoge winstgevendheid.

Unilever | Consumptiegoederen

De Brits-Nederlandse transnationale consumptiegoederengroep Unilever is al tientallen jaren een van de zwaargewichten in haar sector. Sterke merken als Dove, Rexona, Axe en Knorr tekenen al jaren voor een bloeiende onderneming en hoge marges. De sterkte van het aandeel merk je vooral in turbulente marktomstandigheden, dankzij de focus op defensieve bedrijfssegmenten zoals voedingsmiddelen. Een ander belangrijk element is de hoge vrije kasstroom en het daaraan gekoppelde dividend, dat al jaren gestaag stijgt. Het lagerenteklimaat moet een defensief aandeel als Unilever blijvend ondersteunen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud