5 favoriete aandelen van David Ross

Amazon is door zijn cloudbusiness interessant, meent David Ross. ©AFP

David Ross beheert de internationale aandelenfondsen bij de Franse fondsenboetiek Financière de l’Echiquier. Hij zet in op e-commerce, de cloud en de opkomende consument in de groeimarkten.

Amazon | E-commerce/cloud

De afgelopen 15 jaar is de jaaromzet van Amazon gegroeid van 5 miljard naar 232 miljard dollar. Die groei stopt naar verwachting niet snel. De Amerikaanse gigant is vooral bekend van de online verkoop van eerst boeken en vervolgens talrijke andere goederen.

Wij kijken vooral naar de divisie voor clouddiensten, Amazon Web Services (AWS). Die groeit met meer dan 30 procent per jaar en kent hoge winstmarges. De nieuwe machine learning-applicaties zullen Amazon in staat stellen zijn leiderspositie in de publieke clouddiensten te behouden, een sector die nog in de kinderschoenen staat en waarvan de markt gestaag groeit.

Microsoft | Cloud

Microsoft heeft negen opeenvolgende kwartalen van dubbelcijferige winstgroei achter de rug en de verwachting is dat dat voortduurt. Door snel het gat te dichten met de clouddivisie van Amazon staat Microsofts Azure in de voorhoede van cloudcomputing voor veiligheidsbewuste klanten, financiële instellingen en overheden.

Een ander tastbaar teken van het leiderschap van Microsoft is de ondertekening van een cloudcomputingcontract van 10 miljard dollar met het Amerikaanse ministerie van Defensie afgelopen oktober. Amazon delfde toen het onderspit.

Alibaba | E-commerce

De groeidoelstellingen van ’s werelds grootste online verkoopplatform zijn ambitieus. Alibaba heeft al een aandeel van 50 procent in de Chinese e-commercemarkt en streeft ernaar binnen vijf jaar meer dan 1 miljard Chinese klanten te bedienen en tegen 2036 meer dan 2 miljard klanten wereldwijd.

De Chinese speler is ook uitgegroeid tot het grootste cloudcomputingbedrijf in China en het vierde grootste van de wereld. Alibaba heeft dat te danken aan zijn duurzame en innovatiegedreven ontwikkeling, van kunstmatige intelligentie tot leermachines.

©RV-DOC

YUM China | Restaurants

Met 8.900 restaurants in 1.300 steden is YUM China de grootste restaurantgroep in China. Met de merken KFC, Pizza Hut, Little Sheep, East Dawning en Taco Bell bedient het meer dan 2 miljard klanten per jaar. Het aantal winkelopeningen neemt toe, de omzetgroei is elf opeenvolgende kwartalen ononderbroken gebleven.

YUM China, leider in de levering van maaltijden, behoort tot de interessantste aandelen, vooral omdat de vermindering van de handelsspanningen met de Verenigde Staten de Chinese economie en consumptie moet helpen.

Grupo Financiero Banorte | Bank

Hoewel de Mexicaanse economie ondermaats heeft gepresteerd, moet de recente ratificatie van het USMCA-vrijhandelsverdrag met de VS en Canada, dat NAFTA vervangt, haar ten goede komen. Ook moet de goedkeuring van een plan voor overheidsuitgaven voor infrastructuur bijdragen tot de groei.

Met een koers-winstverhouding van 8,3 en een dividendrendement van meer dan 5 procent is Grupo Financiero Banorte een van de grootste banken van Mexico City. En een goedkope manier om te investeren in een verbeterende economie.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud