5 favoriete aandelen van Dirk Peeters

In juni vorig jaar schakelde Ubisoft dansers in om bezoekers naar zijn stand op een gamebeurs in Los Angeles te lokken. ©Bloomberg

Dirk Peeters is financieel analist bij Leleux Associated Brokers. Hieronder geeft hij zijn vijf favoriete aandelen.

Delivery Hero | Online maaltijdbestelling 

Het Duitse Delivery Hero is de marktleider in de online bestelling en levering van maaltijden. Het bedrijf is actief in 41 landen. In 33 landen is het de marktleider. Eind 2018 waren 290.000 restaurants actief voor de groep in meer dan 4.000 steden. Het Duitse bedrijf maakt geen winst, maar zou volgens analisten break-even draaien vanaf 2021.

Delivery Hero verkocht zijn Duitse activiteiten aan Takeaway.com, waarvan het nu 15,5 procent bezit. Daardoor geniet Delivery Hero ook van de groei van Takeaway.com. De Europese markt voor maaltijdbezorgingen is dit jaar goed voor een omzet van 14,6 miljard euro en zou groeien tot 21,5 miljard in 2023.

Nokia | Telecom

Nokia is de wereldleider in het creëren van technologieën voor een ‘connected world’. Dat vertaalt zich in het leiderschap in 4G. De onzekerheid over het lot van de Chinese netwerkreus Huawei creëert opportuniteiten voor Nokia. 

Enerzijds staat de Finse groep, ooit de gsm-wereldmarktleider, sterk in 4G en profiteert ze dus zolang die technologie gebruikt wordt. Anderzijds zullen bedrijven die in 5G willen investeren in Europa enkel bij Nokia en Ericsson terechtkunnen. De waardering van Nokia tegenover concurrenten is bovendien aantrekkelijk.

Wereldhave | Vastgoed

Wereldhave is een Nederlandse vastgoedvennootschap actief in commercieel vastgoed en meer specifiek shoppingcentra in NoordwestEuropa. Het bedrijf heeft de voorbije jaren aangetoond dat het faillissementen bij zijn huurders goed kon opvangen en dat het ook de bezettingsgraad kan optrekken. Bovendien biedt de waardering van het aandeel heel wat stijgingspotentieel, terwijl het aandeel een erg attractief dividendrendement biedt. Het is aan de nieuwe CEO, Matthijs Storm (ex-Kempen Capital Management), om een nieuw elan aan de groep te geven.

Ubisoft | Games

De hoofdactiviteiten van het Franse Ubisoft zijn geconcentreerd rond de productie, publicatie en distributie van videogames voor consoles, pc’s, smartphones en tablets in zowel fysieke als digitale vorm. De portefeuille van games omvat onder meer Rainbow Six (R6) Siege, Space Junkies, The Crew 2, Assassin’s Creed Odyssey, Ghost Record Wildlands... Het aandeel werd afgestraft na het zwakke eerste kwartaal, maar het groeiverhaal blijft intact, gedragen door de sterke groei van actieve unieke gebruikers. Dat is een opportuniteit.

Logitech | pc-randapparatuur

Logitech is een internationale fabrikant van randapparatuur voor pc’s en andere elektronische hardware. Het bedrijf biedt muizen, toetsenborden, laptophoesjes, spelapparatuur, webcams, luidsprekers en andere gerelateerde producten aan onder een aantal verschillende merken in meer dan 100 landen wereldwijd.

Dirk Peeters ©doc

Het bedrijf heeft een solide balans, geen schulden en een sterke kaspositie. De brutowinstmarge na negen maanden van het gebroken boekjaar 2018/2019 bedroeg 37,8 procent. Dat was boven de beoogde doelstelling van 35-37 procent.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect

Gesponsorde berichten

n