5 favoriete aandelen van Dominique Marchese

Jongelui spelen Apex Legends van EA. ©Bloomberg

Dominique Marchese, hoofd aandelen bij Pure Capital, tipt op Eiffage, Total, STMicroelectronics, Electronic Arts en Michelin.

Eiffage | Bouw en concessie

De Franse bouw- en concessiegroep behoort nog altijd tot onze favorieten. Eiffage geniet van de gunstige dynamiek in de weg- en waterbouw, ondersteund door projecten als Grand Paris - de transformatie van de Parijse agglomeratie - en door de goede financiële gezondheid van de lokale overheden.

De niet-residentiële bouwactiviteiten doen het ook prima dankzij de economische groei die standhoudt. De groep probeert ook haar concessieportefeuille te diversifiëren én te verlengen. Haar sterke kasstroom laat toe de balans te versterken en overnames te financieren.

Total | Olie

Best-in-class van de grote oliebedrijven voor productiegroei en winstgevendheid. Total  is ook wereldwijd het nummer twee in vloeibaar aardgas, met een verwachte jaarlijkse groei van 5 procent. Ondanks de lagere olieprijs biedt het een sterke vrije kasstroom en een duurzaam hoog dividendrendement. De Franse reus wil bovendien zijn belangen in de elektriciteits- en hernieuwbare-energiesector substantieel verhogen. In een onzekere geopolitieke context lijkt de intrinsieke kwaliteit van de groep ons niet naar waarde geprijsd.

STMicroelectronics | Chips

De Europese leider in de halfgeleidersector STMicroelectronics is er uitstekend in geslaagd zich te herpositioneren met technologische innovatie en nieuwe producten voor nieuwe markten. Ook is de winstgevendheid van de Frans-Italiaanse groep structureel verbeterd, waardoor ze beter bestand is tegen de grillen van de cycli. Het gewonnen marktaandeel in sterk groeiende sectoren (industrie, internet of things, auto’s, smartphones, sensoren) geeft vertrouwen voor de prestaties in de komende kwartalen. De consensusverwachtingen onder analisten lijken ons te voorzichtig.

©rv

Electronic Arts | Entertainment

Electronic Arts  is wereldleider in de ontwikkeling van videospelen, een industrie in volle verandering door de digitalisering. Het vertrouwt op sterke reeksen, zoals FIFA, NHL, Star Wars en Battlefield. Maar het management ziet ook andere opportuniteiten. Het heeft duidelijke ambities in de onlinespelen en de e-sports - gamen in wedstrijdverband -, een markt van meerdere miljarden dollars. Na een volatiel en ontgoochelend 2018 moeten ‘Apex Legends’, waarvan de twee eerste edities de verwachtingen overtroffen, en het nieuwe Star Wars-spel Electronic Arts weer groei opleveren.

Michelin | Banden

Via Michelin  kan je slim beleggen in de opkomst van elektrische wagens. Door de zoektocht naar banden die betere technische prestaties leveren, is de Franse bandengigant een echte groeiopportuniteit. In een gedeprimeerde autosector met volumedruk op de bandenverkoop - door de lagere vraag naar personenauto’s, en de zwakte van de landbouw-en infrastructuursector - heeft de groep haar verwachtingen voor 2019 bevestigd. Ze heeft dat te danken aan haar prijszettingsmacht en de winstgevendheid van de specialiteitsbanden. Het technologisch leiderschap van Michelin, de recente overnames en vrije kasstroom versterken onze positieve mening.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud