Advertentie

5 favoriete aandelen van Dominique Marchese

Werknemers aan het werk aan een chipmachine van ASML in Eindhoven. ©via REUTERS

De aandelenbeheerder van Pure Capital mikt onder meer op het Nederlandse ASML en het Franse Schneider Electric.

Dominique Marchese is Head of Equity Investments en Manager bij Pure Capital, een onafhankelijke Belgisch-Luxemburgse vermogensbeheerder.

ASML | Halfgeleidermachines

Als wereldleider op het gebied van lithografiemachines (etsen van elektronische componenten) heeft ASML een marktaandeel van 100 procent in de EUV-technologie. Die laat steeds fijnere etsen toe en bekrachtigt zo de wet van Moore. Die is essentieel voor verdere innovatie in de halfgeleiderindustrie en de sleutel tot het digitaliseren van bedrijven. Het management heeft vertrouwen in 2020 en in zijn langetermijndoelstellingen. De onzekerheden over bepaalde klanten (Intel, Huawei...) kunnen leiden tot wat uitstel in het orderboekje, maar doen geen afbreuk aan de basisprincipes van de chipmarkt.

Schneider Electric | Kapitaalgoederen

Dit is een lieveling van beheerders van duurzame fondsen. Het Franse Schneider Electric is de wereldleider in elektrische kapitaalgoederen. Liefst 70 procent van de inkomsten vloeit voort uit activiteiten gelinkt aan de bestrijding van de CO₂-uitstoot en de vermindering van het energieverbruik. De strategie om het digitale aanbod te versterken is een reëel voordeel tegenover de concurrentie. De groep profiteert ten volle van haar blootstelling aan China (15% van het verkoopcijfer met een sterk herstel vanaf het tweede kwartaal) en aan snelgroeiende activiteiten (10% van de inkomsten in datacenters en 17% in software en digitale oplossingen).

Dominique Marchese, Pure Capital.

SPIE | Diensten

Als de Europese marktleider in multi-technische diensten in energie en communicatie kent SPIE Group sinds eind mei een sterke heropleving. Zijn klanteninstallaties zijn van kritieke aard, zoals datacenters en ziekenhuizen. De sterke fundamenten worden ondersteund door een stevige vrije kasstroom in combinatie met een veerkrachtige operationele marge. Het Europese herstelplan zou de organische groei van SPIE ten goede komen. Zowat 35 procent van de inkomsten is gelinkt aan energietransitie en 22 procent is gelinkt aan informatie- en communicatietechnologieën.

Atos | IT-diensten

De IT-dienstverleningsgroep Atos is actief in ondere andere hedge computing (gedecentraliseerde gegevensverwerking), cloud, cybersecurity en big data. De beurswaardering van Atos is niet in overeenstemming met de inspanningen van het management om de organische groei te versnellen (commerciële reorganisatie) en om meer vrije kasstroom te creëren. Atos, dat lange tijd op de beurs werd gepenaliseerd door zijn vroegere activiteiten in het beheer van IT-infrastructuur, heeft in de eerste helft van 2020 blijk gegeven van een sterke weerbaarheid. De commerciële dynamiek mag er zijn. Het orderboek dikte met 9,4 procent aan.

Zebra | Technologie

Als leverancier van technologische producten en oplossingen aan de distributie-, de logistieke en de gezondheidssector geniet de Amerikaanse groep Zebra van een dynamische vraag naar oplossingen om stromen en voorraden te traceren en te analyseren. Zebra profiteert van de opmars van een gedigitaliseerde commerciële multikanalenomgeving. Zijn aanbod is aangepast aan het digitaliseringsproces in de gezondheidssector. Dankzij een flexibele kostenstructuur klopte Zebra in het tweede kwartaal niet alleen de verwachtingen in vrije kasstroom, maar overtroffen de eigen prognoses ook voor de rest van het jaar de consensusverwachtingen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud