Advertentie

5 favoriete aandelen van Emmanuel Caudron

WeChat, in handen van het conglomeraat Tencent, is de immens populaire Chinese versie van het Amerikaanse Facebook. ©AFP

Emmanuel Caudron werkt sinds Nieuwjaar als financieel analist voor Quaestor Vermogensbeheer. Hij maakt deel uit van het investment team van de Roeselaarse vermogensbeheerder.

Indutrade | Holding

Het Zweedse Indutrade is een industriële holding van meer dan 200 kleine en middelgrote voornamelijk Europese ondernemingen. Die bedrijven zijn vaak familiaal geleid en kampen met een opvolgingsproblematiek. De ondernemingen hebben typisch een sterke positie in hun nichemarkt, mooie marges en groeipotentieel.

Indutrade ambieert een omzetgroei van 10 procent per jaar door middel van organische groei en overnames. Sinds begin dit jaar deed Indutrade twee overnames, waaronder STRIHL Scandinavia, dat actief is in straat- en luchthavenverlichting.

Keywords Studios | Spelletjesontwikkelaar

Het Ierse Keywords Studios verleent diensten aan spelletjesontwikkelaars. Het helpt hen bij alles wat niet tot hun kerntaak behoort, zoals de productie van geluidseffecten en muziek, het vertalen van teksten, de ontwikkeling van promotiefilmpjes... Het bedrijf is de jongste jaren stevig gegroeid via overnames, waardoor het nu als enige de grote spelers globaal kan bedienen. Keywords heeft 23 van de grootste 25 spelletjesontwikkelaars als klant en werkt jaarlijks mee aan de lancering van 500 games. Daardoor surft het volop mee op de sterke groei van de gamesindustrie.

Biocartis | Diagnostica

Met Idylla heeft Biocartis een minilabo voor moleculaire testen op de markt gebracht. Idylla werkt met gestandaardiseerde testpatronen, waarbij bloed-, urine- en weefselstalen accurater en sneller dan met traditionele methodes getest kunnen worden. Dat resulteerde in samenwerkingen met Amgen, Astra Zeneca, Genomic Health en recent Bristol Meyers voor de ontwikkeling van nieuwe testen voor diverse aandoeningen. Het ruimere aanbod moet leiden tot een sterkere vraag naar zowel minilabo’s als testpatronen, wat de omzet en de marges ten goede moet komen.

GBL | Holding

Na het overlijden van Albert Frère zit de hervorming van de holding in een nieuwe fase. Sinds 2012 is een transformatie bezig in het beleggingsbeleid van oudere industriële bedrijven met hoge dividenden (Total, Engie) naar ondernemingen in groeiende sectoren (Umicore, Adidas). CEO Ian Gallienne heeft veel ervaring met niet-genoteerde bedrijven. We verwachten dat die divisie (Sienna Capital) aan belang wint. GBL noteert met een korting van ruim 25 procent op de intrinsieke waarde, heeft amper schulden en keert een brutodividend van 3,5 procent uit.

Tencent | Internet

Het conglomeraat Tencent is het grootste spelletjesbedrijf ter wereld en eigenaar van het meest gebruikte Chinese sociale netwerk WeChat. Het platform verwelkomt maandelijks meer dan 1 miljard actieve gebruikers.

Emmanuel Caudron ©rv

De tentakels van Tencent zitten ook in sterk groeiende segmenten zoals cloud-, reclame- en betalingsdiensten. Bovendien kan de toename van de middenklasse de komende jaren een hefboom zetten op de inkomsten van Tencent. Tencent heeft ook belangen in genoteerde bedrijven als Tesla, Ubisoft, Spotify en Fortnite-eigenaar Epic Games.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud