5 favoriete aandelen van Ethenea

De huidige consolidatie maakt het aandeel Inditex, moeder van het Zara-merk, volgens Ethenea interessant voor investeerders. ©Bloomberg

Christian Schmitt en Harald Berres zijn fondsbeheerders bij de Luxemburgse vermogensbeheerder Ethenea. Ze geven hieronder hun favoriete aandelen.

Inditex - Textiel

Enkele van de bekendste modemerken, zoals Zara of Massimo Dutti, behoren tot Inditex. De Spaanse groep, opgericht in 1975, is gestaag gegroeid tot ’s werelds grootste textielbedrijf qua beurswaarde. De 7.500 winkels genereren een omzet van meer dan 26 miljard euro. Inditex staat zowel bekend om de uitgekiende logistiek als zijn oog voor modetrends. Dankzij een ingenieus systeem kan Inditex zijn winkels sneller van nieuwe goederen voorzien dan zijn concurrenten. Daardoor kan het flexibeler reageren op kortetermijnveranderingen in de vraag. De huidige consolidatie maakt het aandeel interessant voor investeerders.

Associated British Foods - Voeding

Associated British Foods heeft twee bedrijfsmodellen. De helft van de omzet wordt gerealiseerd in de voedingsmiddelenindustrie en de andere helft in het retailsegment. De voedingsdivisie concurreert met bedrijven als Nestlé en Unilever, terwijl de retaildivisie (Primark) concurreert met onder andere H&M en Inditex. Met zijn brede positionering in twee defensieve maar groeiende sectoren heeft het aandeel een bijzondere charme. Door de brexitdiscussies viel het aandeel de afgelopen maanden uit de gratie bij beleggers. Daardoor is er momenteel een gunstig instapniveau.

Demant - Hoortoestellen

Het Deense bedrijf Demant, opgericht door Hans Demant in 1904, is een toonaangevende fabrikant van hoortoestellen. Via de Demant Foundation heeft de stichtende familie nog altijd een meerderheidsbelang van ongeveer 60 procent in het bedrijf. Met ruim 14.000 medewerkers in meer dan 30 landen genereert Demant een jaarlijkse omzet van bijna 2 miljard euro met zeer aantrekkelijke marges. Omdat de hoorapparatenproducent in een sterk groeiende nichemarkt opereert, is een verdere stijging van het aandeel waarschijnlijk slechts een kwestie van tijd.

Amgen - Biotechnologie

Amgen is een van de pioniers in het segment van de biotechnologie. De beursgang vond plaats midden jaren 80 en sindsdien is de aandelenkoers - splitsingen meegeteld - liefst verzeshonderdvoudigd, en dan houden we nog geen rekening met de dividenden.

Harald Berres ©RV DOC

Na de millenniumwissel en de internetzeepbel heeft Amgen zich meer dan tien jaar geconsolideerd en vanaf 2011 ging het weer hoger. Ondanks de koersstijging van de afgelopen jaren is Amgen zeer aantrekkelijk gewaardeerd. Dat is een van de belangrijkste redenen waarom we dit aandeel in onze portefeuille opnemen.

Cisco Systems -Technologie

Als een van de veteranen onder de technologieaandelen die de wilde jaren 90 hebben overleefd, heeft Cisco een soortgelijke geschiedenis als Amgen.

Christian Schmitt ©RV DOC

Na een extreem hoge waardering eind 2000 consolideerde het aandeel bijna een decennium. In de euforie rond Facebook en co. verzeilde Cisco zowat in de vergetelheid. Maar vergeten kwalitatief hoogwaardige aandelen bieden een doorslaggevend voordeel: ze zijn aantrekkelijk geprijsd.

Cisco’s combinatie van een lage waardering en een nog steeds groeiend en zeer winstgevend bedrijfsmodel maakte indruk op ons.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud